Най-нестандартните плажове


Бял пясък, прибой, шезлонги и чадъри... Обичайна плажна картина, която обаче няма да видите на следващите плажове:

Nautholsvik  Beach, Южна Исландия

1

Исландия едва ли е най-подходящата страна за морски туризъм, но там се развива и такъв. Средната температура на водата на плажа Nautholsvik  през лятото е непривлекателните 10 градуса целзий, но при желание, можете да се потопите в някое заливче с температура от 21 градуса, подгрявано от... тръбите на отоплителната система на града, намираща се наблизо.

И все пак ако някой тръгне да замръзва, на плажа има два басейна с 37 градуса температура, а след това нещастникът може да се оттегли, за да се нагости с топла морковена супа, смятана за деликатес в Исландия.

Стоун Таун, Занзибар, Танзания

2h

Тук беше, а сега го няма. Този плаж с кристални води, мек като памук пясък и палми изчезва безследно при всеки прилив, за да се появи в ранни зори. Тъй като е разположен на малък остров, до него се достига само с лодка, а докато се пекат, туристите се оглеждат за скъпоценни камъни- щедър дар на морето.

2

Кросби, Ливърпул, Англия

Кросби щеше да е просто едно невзрачно село без своя плаж, приютил 100 железни човешки фигури, обърнати към морето. Автор на сюрреалистичния пейзаж е Антъни Гормли, използвал за модел собственото си тяло. По залез човек спокойно може да се обърка, че стотина нудисти са застанали и замислено гледат морето.

3

Краусник, Германия

Едва ли има туристи, по-добре запознати с плажните удоволствия от германските. Може би затова именно тук е построен най-големият закрит аквапарк Tropical Islands, широк колкото осем футболни игрища и висок колкото Статуята на свободата. Там даже и при сибирски студ можете да стоите пясъчни замъци или да се загубите в изкуствената тропическа гора.

4

Repulse Bay, Хонконг, Китай

Repulse Bay Beach е единственият плаж, на който по правителствено нареждане не може да проникне... местният дракон. Според легендата в близката планина живее дракон и за всеки случай при строителството на изкуствения плаж властите повикали фън-шуи специалист, който заявил, че трябва да бъде построена 37-етажна сграда, за да не може драконът да проникне на плажа. И властите я построили. Друга атракция на плажа е статуята на морската богиня Квун Ям Шрин, която не само пази от злополуки, но и прави предсказания. Освен това туристите могат да преминат по Моста на дълголетието, за който се вярва, че който стъпи на него ще живее три години повече, отколкото му е било писано.

5

Сан Алфонсо дел Мар, Алгаробо, Чили

Това че плажът е разположен на Тихия океан не се видя достатъчно на дизайнери и архитекти, построили тук най-големия басейн в света с океанска вода. По размери той прилича на езеро, в което любителите на водни спортове се влюбиха.

6

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...