Порто е най-желаното място за пътуване през 2012 г.

Вторият по големина град в Португалия - Порто беше избран за най-желаното място за пътувания през изминалата година. Проучването за най-привлекателна европейска дестинация е организирано от големи туристически агенции в различни държави. Порто спечели титлата в борба с други 19 големи градове на Стария континент. В анкетата участие са взели над 212 хиляди европейци.

Най-атрактивната дестинация за изминалата година е разположена на устието на река Доуро. Порто привлича вниманието на туристите с богата история, красива природа и разнообразни забележителности. През последните две десетилетия градът претърпя изключителен ренесанс. Населението му е над 237 000 души. За да опознаете Порто, трябва да откриете кое го прави различен и неповторим.
Историческият център на града е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО от 96-та. Разнообразието от стилове, тесните средновековни улички, екстравагантните барокови църкви, романтичните малки площади и широките модерни булеварди ще ви очароват.

Сред предпочитанията на анкетираните неизменно присъстват музеите, приказните паркове и градини в Порто. Избите с портвайн също са една от любимите туристически точки. Не може да не опитате традиционната кухня в комбинация с прочутото вино.

След Порто като най-привлекателни дестинации в Европа се нареждат Дубровник, Виена, Прага, Брюксел, Берлин, Будапеща, Флоренция и Единбург./БЛИК

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...