Почивка в Турция : Анталия


Анталия е един от най-разнообразните и колоритни райони на турското крайбрежие.

Пейзажите преливат един в друг, чудни пясъчни плажове се редуват със зелени планински гледки, голяма част от плажовете са сертифицирани със Син Флаг за екологично чисти води, а под кейовете сутрин плуват разноцветни риби.

Турските ни съседи са съумели да изградят внушителни модерни хотели, запазвайки очарованието на природата, а китните курортни градчета са пълни с живот.

Важно е да се отбележи, че самият град Анталия не изчерпва цялата туристическа зона като понятие. Анталийското крайбрежие се състои от различни райони, известни под общото наименование Анталия – Кемер, Лара и Кунду, Белек, Сиде и Алания.

Курортната зона Кемер се намира на около 40 км от летище Анталия, и е известна с разнообразните си пейзажи – планински склонове, вечно зелени гори, достигащи до самите плажове, красиви пясъчно-чакълести плажове с уникално бистри води. Тук е раят за истинските ценители на природната красота и любителите на подводния свят. Този район включва в себе си освен основният град Кемер и множество малки курортчета и подрайони – Белдиби, Гьойнюк, Кириш, Чамюва, Текирова – всеки от тях по своему неповторим и прекрасен.

Най-близката туристическа зона до самия град Анталия е зоната на Лара/Кунду – динамично развиващ се съседни курорти, разположени в удобна близост до летището, само на 10-15 км. Всички хотелски комплекси тук се отличават с интересна архитектура и стил. Това са елитни 5 звездни хотели, често с тематичен дизайн, които предлагат голямо разнообразие от допълнителни услуги. Широка пясъчна плажна ивица преминава през целият район, а ако се уморите от слънчеви бани може да се разходите до самата Анталия и да се потопите в шумната атмосфера на столицата на Турската ривиера.

Белек се намира на 25 км от летище Анталия, разположен е между планинският масив Торос и Средиземно море. Районът е известен с красивите си евкалиптови гори и разнообразната си флора и фауна. Това е един от редките райони, където се размножават гигантските костенурки Карета. Белек е и дом на много уникални видове птици. От туристическа гледна точка, районът е най-популярен сред любителите на голфа. Почти всички хотели разполагат със собствени игрища на световно ниво. Почти всички хотели в района са 5 звездни, и именно тук е най-голямата концентрация на истински луксозни комплекси от най-висок клас.



Сиде е следващия район по протежението на Анталийското крайбрежие. Той е развит около самият град Сиде – старинен крайморкси град, разположен на полуостров на 68 км южно от летище Анталия. Наименованието на града означава „гранат” и е символ на плодородието. Много архитектурни паметници и уникални скулптури са съхранени и днес – Античния театър, храма на Аполон, некропола, старите римски бани, върху които е издигнат археологическия музей. Освен с културните си забележителности, Сиде привлича туристи и с многобройните си рибни ресторантчета, сувенирни магазинчета и нощни клубове. Курортът включва следните подрайони: Чолаклъ, Кюмкьой, Титреенгьол, Манавгат.

Най-отдалечената от летището курортна зона е Алания. Намира се на 120 км южно от Анталия. Градът Алания е известен с добре развитата си инфраструктура и голямото си разнообразие от развлечения за всеки вкус. Можете да се разходите из стария град, да посетите някоя от многобройните пещери в района, или просто да се потопите в колоритната атмосфера на малките улички, пълни с магазинчета и ресторанти. Алания се явява културен център на дълга курортна зона, включваща районите Инджекум, Конаклъ, карабурун и Махмутлар. Курорта е известен с голямото си разнообразие от хотели за всяка категория туристи. Тук ще намерите както малки тип семейни хотелчета, така и големи съвременни хотелски комплекси.

Или под понятието Анталия се разбира райското крайбрежие на Турската Ривиера, което е с дължина над 360 км. Алма Тур предлага дневни чартърни полети всяка събота. Разполагаме с 4-ма българско говорящи представители на място, които са на разположение на нашите туристи във всеки регион.

Цени от: 179 евро 

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...