Кръчмите на брега: Елате, ще ви черпим


Пиене и ядене на аванта е последният трик, с който кръчмите покрай морето се опитват да примамят клиенти. "Влезте, ако нямате пари, ще ви почерпим", казват на редките минувачи ресторантьорите и съдържателите на капанчетата в Златните пясъци. Най-често те предлагат на туристите бира с пържени картофи. Въпреки щедрите обещания обаче кръчмите са почти празни. Най-редовните им клиенти пък са хората от персонала.
Друг хит за привличане на клиенти това лято се оказа промоцията "щастлив час". В нея хората плащат едно ястие, а получават две. И този трик обаче не се радва на особен успех. Затова някои собственици прибягнаха до услугите на така наречените викачи. Това са хора, които собствениците са наели, за да убеждават минувачите да влязат в кръчмите им. Обикновено те са млади и симпатични момчета, които знаят по няколко езика. Работата им е да слушат разговорите на чужденците и като разберат какъв е езикът, ги заговарят. След като спечелят доверието им, те им предлагат да посетят това или онова заведение. Някои кръчмари примамват клиенти и с разходки в кръчмата с подробно разясняване на съдържанието на менюто. Ако гостите се вържат на поканата, може да решат да останат и да опитат част от него.
Проблем с клиентите имат и магазините по плажа. Повечето предлагат сувенири, евтина бижутерия, плажни атрибути, тениски и китайски дрехи. Почти никой обаче не ги купува.
Добромир Радушев 

standartnews.com

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...