Дидим,Турция /Didim,Turkey/- една божествена почивка

Дидим - съкровищницата на античния свят ма брега на Егейско море. Храмът на Аполон, свещения град в Милет, митичната глава на Медузата и много други паметници дават възможност да се върнете няколко хиляди години назад в историята.
През VI в. пр.н.е. Дидим се е явявал място за поклонения на Аполон Дидимски, в чест на който бил издигнат величествен античен храм. През 1991 г градът получил названието "Дидим", което в превод означава "близнаци", и заел достойно място сред водещите курортни зони на Турция. Съвременен Дидим, разположен на полуостров, граничи с провинция Mugla и залива Akbuk. Това е идеално място за любители на екстремните спортове и плажния отдих. Дидим не е голям, но е богат на исторически паметници, което позволява приятно да разнообразите почивката си. Главната забележителност на Дидим е колоната на светилището на Аполон, съхранена до наши дни. Това е един от най-величествените храмова на Елинската цивилизация. Недалеч от храма се намират руините на стария стадион, където са се провеждали ритуали и състезания. Посещението на още два древни града - Приен и Милет - отлично допълва вашето запознанство с античния свят. Както във всеки друг курорт и тук има множество барове, ресторанти, рибни таверни, дискотеки и развлекателни центрове, болшинството от които е разположено по крайбрежната част. Вечер можете да посетите дискотека "Медуза" - една от големите дискотеки в тази област или да поседнете в някое от кафенетата и да се полюбувате на красивия залез.


Авторски снимки: avtotravel
Хотела е: Palm Wings Beach Resort 5*












































1 коментар:

море в турция каза...

Страхотна статия, радвам се че попаднах на нея, снимките страхотни,толкова слънчеви и цветни, истинско лято с хубави цветя.Това, че ще можем да посетим на още два древни града - Приен и Милет - отлично допълва нашето запознанство с античния свят. Както във всеки друг курорт има множество барове, ресторанти, рибни таверни, дискотеки и развлекателни центрове, болшинството от които е разположено по крайбрежната част. Всичко от което един почиващ има нужда.


Hotels,Holidays,Tickets...