Туристи бъркат манджи в стаите..


Кръчмите пусти, панически свалят цените

Варна. Нова мода обхвана туристите на морето в кризата. Масово летовниците бъркат манджи в хотелите и си правят приятелски събирания. Пикникът по стаите опразни кръчмите край плажа.

Въпреки поевтиняването с 15 до 20% на пакетите ол инклузив през юли, гостите от страната и чужбина харчат само за нощувки. През деня пълнят чанти в големите търговски вериги във Варна и сами си готвят. На плажа нагъват сандвичи, за да им излезе по-евтино.

Кръчмарите се видяха в чудо. Повечето крайбрежни заведения свалиха още цените надолу, но пак броят в ужас празните маси. 400 грама шопска салата струва между 3-3,50 лв. Порция цаца е 2,50-3 лв., халба бира 2 лв., миди натюр 6-7 лв., кебапче и кюфте вървят по лев-лев и петдесет, пържени картофи със сирене 2,80.

Миналото лято цените бяха два пъти по-високи и беше пълно през юли с клиенти. Сега по обяд никой не влиза, а вечер германци с часове стоят на по една бира с картофи за мезе, или малка мастика с айран, оплакаха се собственици на локали по централния плаж във Варна.

Хотелиери и ресторантьори чакат с надежда родните туристи, които през последните години са и най-добрите клиенти. Да свършат изборите и да дойдат нашенци на почивка, че да завъртим някой оборот това лято, молят се хората в бранша.
Кръстина Маринова 

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...