Плажовете във Велинград се пукат по шевовете..


За тези, които предпочитат процедурите с минерална вода, новата СПА столица на Балканите - Велинград, може да стане предпочитана лятна дестинация. В родопския град работят 32 хотела и почивни домове, 2 санаториума, 140 заведения за обществено хранене и развлечения. Модернизирани са 6 почивни комплекса, които предлагат всички видове балнеоложки услуги. Изградени са 22 открити и закрити минерални басейна. И това е естествено, тъй като в синия бисер на Родопите, както наричат Велинград, бликат над 80 минерални извора!

Тук почти няма хотелски комплекс или почивен дом, в който да няма открит или закрит басейн, любимо място за малки и големи. В 5-звездния СПА хотел “Двореца” единична стая струва 85 лв. В цената влиза нощувката със закуска на блокмаса, ползване на вътрешен и външни минерални басейни, външни джакузита, топила, шезлонг, фитнес, сауна, турска и парна баня, паркинг, хотелска застраховка, курортна такса. Има и детски кът за малчуганите. Двойната стая тип мансарда пък е 121 лв. Ако детето ви е до 3-годишна възраст, няма да плащате и лев, а за децата до 12-години дължите само наполовина от разходите за възрастен. Минералната вода, използвана в СПА процедурите и терапиите, е с лечебно действие. Отразява се добре на заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, преумора, неврози, стрес и безсъние. Листата с масажи и процедури тук е огромна.

В грандхотел “Велинград” единичната стая е 90 лв., като в стойността е включена и закуската, стая за двама е 130 лв. Малко повече ще трябва да се бръкне 4-членно семейство, ако иска да отседне в апартамент - нощувка със закуска е 210 лв. Ако искате да се поглезите с джакузи, апартаментът ще ви струва с 40 лв. отгоре. Иначе в цените са включени: ползване на вътрешни минерални басейни, джакузи, топила, биосауна, финландска сауна, ледена стая, ароматна парна баня, вулканична стая, душ на удоволствията, паркинг, хотелска застраховка, курортна такса.
ekskurzii.org

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...