Коста Рика - най-щастливото място на Земята


Коста Рика е страната, в която хората се чувстват най-щастливи в света, в хармония с природата, според местната преса, която се позовава на резултати от проучване на британска екологична организация, предаде АФП.

Над 85 % от жителите й се самоопределят като "щастливи че живеят" в латиноамериканскита държава, според проучването, осъществено от неправителствената организация "The New Economics Fondation".

Критериите за това заключение вземат под внимание нивото на удовлетвореност на жителите, както и очакваната продължителност на живота и водената политика в полза на околната среда във всяка от обхванатите в проучването държави.

"В Коста Рика средната продължителност на живота е 78,5 години, 85 % от жителите се смятат за щастливи и удовлетворени от съществуването си и страната не е далеч от постигането на равновесие между потреблението и природните си ресурси", според Ник Марс, един от авторите на изследването.

Второто място в своеобразната класация, в която са включени 143 държави, е за Доминиканската република, друг рай за туристите на Карибите, следвана от Австралия. Латинска Америка като цяло е регионът, който доминира, с 9 от първите места в списъка от държави. САЩ са едва на 114 място. Последното подобно проучване от 2006 г. постави на първо място тихоокеанския архипелаг Вануату. /БГНЕС


Сан Хосе / Коста Рика  

Няма коментари:

Авто Травел


Hotels,Holidays,Tickets...

.