България има голям потенциал за развиване на културен туризъм..


България е трета в Европа по древно архитектурно-културно наследство и това дава възможност за развитие и на този тип туризъм.

Това заяви председателят на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин. Той и колегата му Веселин Налбантов се срещнаха с министъра на културата Вежди Рашидов. Тримата обсъдиха съвместната работа за развитието на културния туризъм у нас.


България има голям потенциал за развиване на културния туризъм. Вече започнахме преговори с министерството на културата, заяви в интервю за ТВ Европа председателят на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин. Първата стъпка, която трабва да се направи за развитието на отрасъла у нас е подобряването на инфрастуктурата, допълни Рагин.

Конкретните преговори ще започнат едва след като бъде представен официално екипът на министър Рашидов. Тогава ще започнат и преговори с ресорния зам.-министър. Но министерството има желание за съвместна работа с браншовите организации.

От асоциацията очакват сравнително добър туристически сезон, въпреки кризата. Тази година обаче има намаление на традиционните туристи от Германия, Великобритания и скандинавските страни, но пък за сметка на това се забелязва запазване на интереса на туристите от бившия социалистически блок към родните ни курорти.

tvevropa.com

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...