Разрушават незаконни заведения в курорта Лозенец..


Започна събарянето на  незаконните постройки на “Малкия плаж “ край курорта Лозенец, който беше превърнат от предприемчиви бизнесмени в частна морска резиденция. Както знаете, направо върху пясъка беше изградено  екзотично заведение, събираха се по 30 лева за чадър и шезлонг, по 50 за шатра, завзети бяха дори и скалите. Безобразията накараха общината в Царево да потърси помощта на регионалното министерство. До три дни всички незаконни постройки трябва да бъдат премахнати.

Малкият плаж край Лозенец се озова в центъра на скандала, след като  концесионерът  Кирил Ламбрев  го  дава под наем на  “АСК  Ентъртеймънт” ООД от софийското село Кокаляне. Те от своя страна веднага заграждат плажната ивица и я превръщат в огромен ресторант, въпреки че по закон концесионерът е длъжен 50% от територията да я дава за свободно ползване. И днес никой от тях не се появи. Само разгневен млад мъж,  който не пожела да бъде сниман, обясняваше колко много пари е хвърлил за да направи мястото хубаво.

Мъж: “Искам да легна тук, обяснете ми къде да легна? -  Ама няма къде да легнете на 50 метра. - Къде да легнете на петдесет метра, отивате на големия плаж и лягате на петдесет метра."

Част от  екзотичните постройки  на плажа и шатрите в морето  вече са съборени.

Юлия Янева-специалист в Община Царево: "Това, което е свързано по скалите, всичко трябва да се премахне. Това е извън петното, отредено за постройка в концесионната схема, отредена от Регионалното развитие и благоустройството.”

От своя страна пък собственици на съседни хотели се възмущаваха, защото са теглили кредити  и са разчитали на тишина и чистота, а  сега шумът  и разхвърляният дървен материал пречат на техните гости."

„Непрекъснато чукат по всяко време, защото те си разковават да си приберат нещата. Нашите почиващи какво да правят през това време.”

От общината в Царево са предупредили да бъдат спрени токът и водата на обектите, определени за събаряне.
Автор: В. Григоров

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...