Повечето хора са против строежа на хотели и вили в природните паркове ..


Около 80 процента от хората са против строежа на хотели, а 90 процента са против строежа на частни вили в природните паркове и защитените територии Това съобщиха в Националния пресклуб на БТА Тома Белев - директор на Природен парк "Витоша" и Кристина Славова, от агенция "ЕСТАТ". Те представиха резултати от изследване за възможностите на публично-частното партньорство в защитените територии, направено сред 1209 души в цялата страна от 1 до 12 август.

Най-популярните защитени територии, посочени в изследването са: Витоша, Рилски манастир, Рилските езера, резерват Сребърна и Странджа планина. Разширяването на защитените територии е подкрепено от хората, които живеят в близост до природните паркове. Същото се отнася и до собствениците на земи в рамките на природните паркове.

Очакванията към управата на парковете са за нови или обновени беседки, кътове за отдих, пейки, заслони. След тях идва поддръжката на пътеките, като тук се подразбира обезопасяване, маркировка, табели. На трето място по важност е обновяването на пътищата и асфалтовата инфраструктура на парка, каза Тома Белев.

1 коментар:

Анонимен каза...

Хора, дайте да се обединим и да си защитим природата, защото тя е едно от много малкото неща, заради които можем да се гордеем, че сме българи.
Следете какво става с Витоша, Пирин, Рила , Странджа, Черноморието... Не си мислете, че институциите си гледат работата. НЕ СИ Я ГЛЕДАТ! Истината е, че от десетилетия те най-усърдно си затварят очите пред съсипването на българската природа. И само ако ги принудим, ще я защитят, по никой друг начин.


Hotels,Holidays,Tickets...