Девет души са били спасени от удавяне във Варна през деня..


Агенция "Фокус"

Варна. Девет души са били спасени от удавяне на плажовете във Варна в днешния ден от 9.00 до 17.00 часа в работно време. Това съобщи за радио „Фокус” – Варна д-р Иван Иванов, управител на ДКЦ 1 „Св. Климентина”. Седем от инцидентите са станали на Южния плаж, а другите два случая са регистрирани на Централния плаж в града.

По думите на д-р Иванов днешният ден е бил изключително неподходящ за ходене на плаж, тъй като е имало мъртво вълнение и е бил поставен червен флаг. Най-тежко е положението с 18-годишно момче от гара Самуил, Разградско. Младежът е получил гърч в морето и са му били приложени най-много спасителни мероприятия. Най-младите пострадали са момиче и момче на 14 години, съответно от Велико Търново и Видин, а най-възрастният е жена на 57 години от Варна.

Управителят на ДКЦ 1 „Св. Климентина” д-р Иван Иванов уточни, че и по курортите в близост до Варна, не са липсвали инциденти.

На плаж „Амфора” в курортен комплекс „Златни пясъци” 30-годишен румънец е получил алергична реакция, но е бил хоспитализиран от медицински екип. На плажа в Св. Св. Константин и Елена 17-годишно момче от село Прелез, Разградско е било спасено от удавяне.

Петър ДОЙКИНСКИ 

Няма коментари:

Авто Травел


Hotels,Holidays,Tickets...

.