Албена сваля цените догодина..


Снимка: Христо Танев

В края на октомври ще си отидат и последните туристи от Албена за този сезон.

От следващия сезон цените да почивка в Албена ще са с 5 до 7 процента по-ниски, съобщи зам.-директорът отдел "Продажби" Йовка Страшилова. В някои хотели в горна зона цените ще са дори с 10 на сто по-ниски. За първи път догодина всички малчугани, които са на море с мама и татко, ще почиват напълно безплатно. Досега се плащаше пакет само за едно дете. Идеята на ръководството на Албена е курортът да се превърне в рай за семейна почивка. Другата новост, която комплексът предлага от следващия сезон, е безплатен чадър на плажа.

Ранните записвания за сезон 2010 вече са факт, каза още Страшилова. Те са предимно от румънския и руския пазари. Петзвездният хотел "Фламинго гранд" ще започне да работи от месец февруари. Усилията на ръководството са насочени към зимния сезон - записвания за хотела в Швейцария и в хотелите в Боровец.

Спадът от реализирани нощувки за изминалия сезон е 13-15 на сто. С около 15 процента по-ниски са и приходите от основните услуги. Всички западни пазари са реализирали спад с над 20 на сто. 25 процента по-малко са били руските туристи. Всичко това до известна степен е компенсирано от българските летовници, които този сезон бележат бум - с повече от 40 процента.

В края на месец октомври си отиват и последните туристи от Албена. От 15 до 18 октомври курортът ще участва в борсата в Румъния. "Очаква ни не по-лесен сезон от тази година", обобщи Йовка Страшилова./

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...