Западни туристи пестят с почивки у нас


Британците постепенно се завръщат
 

 
Зимните ни курорти са готови за новия сезон, твърдят от туристическите сдружения.

Туристите, търсещи евтини ваканции, могат да спестят до 40 процента в българските ски курорти, вместо да отидат във Френските Алпи, отбелязва застрахователната компания InsureandGo, цитирана от БТА. Компанията е сравнила цените на полетите, нощувките и лифтовете и е стигнала до заключението, че между Коледа и Нова година скиорите биха похарчили приблизително 819 британски лири (1 евро = 0,89375 бр. лири) за ски ваканция в български зимен курорт, докато в типичен френски курорт почивката ще им струва 1366 британски лири, сочат сметките.

Ръководителят на InsureandGo Пери Уилсън изтъкна, че въпреки признаците за възстановяване на икономиката хората все още не са в добро финансово състояние, така че компанията прогнозира, че на много скиори и сноубордисти ще бъде изгодно да спестят значителни средства, като отидат в страна като България.

България предлага

добро качество на услугите при тези цени

ски пистите да не са големи, но българското правителство инвестира средства, а ски курортите са модерни и добре екипирани с качествени ски училища и технически средства, посочва изданието.

Прогнозата ми е, че този сезон ще имаме, ако не пълно, то поне частично възстановяване на броя на туристите от Русия и Украйна, каза междувременно Любомир Панковски, изпълнителен директор и председател на съвета на директорите в „Алма тур". През изминалия сезон, предвид финансовата криза и страха на туроператорите от тези дестинации, се стигна до намаляване в броя на чартърните седалки, които бяха планирани за България от порядъка на 30%. Що се касае до Русия, предвид факта, че летният сезон приключи доста добре финансово за руските туроператори, то това определено породи апетита и за предстоящия зимен сезон и те ще се опитат да възстановят обемите преди кризата, допълни той.

Традиционно се очакват най-голям брой туристи от Великобритания и Русия. Очертава се обаче

ръст на туристите от Сърбия

и Македония, особено и предвид очакването за отпадането на визите. Другото, което се наблюдава като тенденция, е все по-доброто познаване на българските зимни курорти и разнообразието на българския туристически продукт на румънския пазар, добави Любомир Панковски.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...