Практики от Катания ще ползва община Ямбол за развитието на туризма...

 corrado cattani Официален старт на проекта „Добрите практики на провинция Катания-стимул за община Ямбол в развитието на туризма” бе даден преди дни. Реализира се по оперативна програма „Регионално развите” 2007-2013, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Проектът се разработва съвместно от Община Ямбол и Българската асоциация на туристическите агенции /БАТА/. Насочен е към развитието на културния туризъм  и основната му цел е да приложи добрите практики на италианската провинция Катания.
Стойността му е 229 хил. лв., като 85% от тях са европейско финансиране, съобщи ръководителят на проекта Соня Милева. Предвижда се обмяна на опит, обучение на българи от италиански експерти и инфотур за туроператори. Продължителността на съвместния проект на община Ямбол и Българската асоциация на туристическите агенции е една година.
В района на Ямбол се намира един от двата открити тракийски градове в България- “Кабиле”. Другият – “Севтополис”, е под водите на язовир Копринка край Казанлък, заради което и не може да се посещава от туристи. До “Кабиле” и в момента има организирани екскурзии, предимно за туристи по Южното Черноморие, но според зам.-кмета на Ямбол Надя Данкинова все още е с неразгърнат потенциал.
По официална информация културно-историческият туризъм се нарежда на трето място в България след морския и ски туризма. Според повечето туроператори и хотелиери обаче той все още не е добре развит заради слабата реклама. Страната ни е много непозната в Европа, да не говорим за другите части на света, коментира председателят на асоциацията Донка Соколова. По нейна информация туроператорите в сдружението отделят около 4 млн. евро за реклама всяка година.

turizam.samo.bgНяма коментари:

Авто Травел


Hotels,Holidays,Tickets...

.