Ски сезонът започна – цените на лифт картите в големите курорти остават непроменени..

 Osvaldo_Zoom Официалното откриване на зимния туристически сезон във всички български планински курорти вече отмина. Скиорите се настаниха в отворилите врати в Банско хотели, пренесоха багажа в наетата от тях вила във ваканционно селище в Боровец, окупираха някоя хубава хижа в Батак и т.н.

Щом говорим за зима и ски сезон обаче от значение не е само какви ще са условията в предпочетения хотел в Пампорово или къща за гости в Добринище, а и условията на ски съоръженията и разбира се цените. С оглед на това, че България и светът се намират във финансова криза, очакванията на всички бяха за по-ниски цени. Може да се каже, че относно хотелите, това донякъде се оправда. В повечето случаи обаче ставаме свидетели на отпускането на бонуси от страна на хотелиерите. Нейзменно се появява и въпросът, как стоят нещата с цените на ски съоръженията и лифт картите. Прегледът показва, че цените на дневните карти за лифт в големите зимни курорти остават непроменени през зимен сецон 2009/2010 година.

Към момента в Банско и Пампорово картата за лифт за един ден може да се закупи срещу сумата от 50 лв. Съответно проверката показва, че Боровец тя струва с пет лева повече –  55 лв. на ден от понеделник до петък, а през почивните дни е по-евтина – 35 лв. Паметливите знаят, че през миналия зимен сезон ценовите равнища бяха същите.

На равнищата от сезон 2008/2009 година остават  също и тридневните и седмичните карти. В Боровец ползването на лифтовете през този ски сезон за три дни могат да се закупят за 154 лв., в Банско струват 147 лв., а в Пампорово – 146 лв. Картите за шест дни пък са съответно 286 лв. в Боровец и 283 лв. в Пампорово и Банско.


През тази година обаче два от курортите ще повишат картите за целия сезон. В Банско те се продават за по 860 лв. Това е със 100 лв. повече в сравнение с миналата година. Съответно, ако ще наемате стая в хотел в Пампорово и искате такава карта, тя ще ви струва 2000 лв. Боровец, както и през миналата година, ще предлага сезонната карта за 1430 лв.
През наближаващата вече 2010 г. скиорите ще имат възможност да ползват лифтовете при по-ниски цени извън активния сезон в Боровец и Банско. От двата курорта обявиха, че след 15 март в Боровец еднодневната карта за лифт се намалява на 44 лв., а в Банско цената ще бъде 40 лв след 1 април. В Пампорово няма обявено намаление за неактивния сезон.
Собствениците на по-малките ски съоръжения също са публикували ценовите си предложения за тази година. Дневната карта за ски на Витоша е 35 лв., колкото беше и през миналия сезон. В Чепеларе пък ползване на лифтовете за един ден е 38 лв., което с 5 лв. повече от сезон 2008/2009.


Няма сериозна промяна и в цените за ски гардероб и ползването на ски учители. В курортите 1 час индивидуално обучение при ски учител е средно 50 лв, а наемът на ски, щеки и обувки- около 30 лв. За същата сума може да се наеме и екип за сноуборд.

При тази "евтиния"-чакаме и туристи..

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...