Туристически каталог за хомосексуалисти беше представен в Чехия !


Първият в Централна и Източна Европа туристически каталог, насочен към хомосексуалните клиенти, беше представен в Чехия. Това е третият подобен каталог в Европа – след Великобритания и този в Германия за немскоговорящите потребители и в съседните страни. Чешкият каталог "Pink Go" е проект на една от най-големите туристически агенции в страната и предлага повече от тридесет - традиционни и екзотични дестинации. В последните години Прага е предпочитана дестинация за туризъм и от гей-обществата.

Повече от 35 дестинации са включени в първия "розов" каталог за клиентите от Централна Европа. Броят на офертите тепърва ще се увеличава, обещаха от туристическия бранш. Специалният каталог предлага атрактивни посоки в цял свят – включително Азия, Карибите и Африка. В топ-листата са Барселона, Лисабон, Париж, Сидни, Рио де Жанейро, Ню Йорк... Макар и с 50% по-скъпи от обичайното, не липсват и предложения за круизи специално за гей-клиентите, както и сватби и наем на вили.

Очаква се проектът "Pink Go" да привлече до 5 хиляди туристи годишно. Каталогът е ориентиран и към потребителите от съседните Полша и Словакия.

Прага е сред предпочитаните Топ -10 туристически дестинации и за клиентите отвъд океана. С "розовия" каталог Чехия се стреми да затвърди имиджа си на страна без предразсъдъци спрямо гей-обществата.

Хомосексуалноориентираните се оценяват като малка група потребители, но готови да платят по-скъпи и луксозни услуги, твърдят експертите. Гейовете и лесбийките инвестират повече средства за себе си и за пътувания в сравнение с хетеросексуалните и семейните двойки, поясниха още от туристическия бранш. По данни на Американската туристическа асоциация хомосексуалиалистите отделят по 800 долара за една почивка, докато хетеросексуалните –близо 540 долара. 

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...