Ходим по веднъж на ваканция!


Предлагат безплатен шезлонг и почивка за деца до 12 години


Само по една почивка на година си позволяват българите. Заради кризата и свитите семейни бюджети туристите не могат да се радват на няколко ваканции през годината. Затова приоритет за тях става лятната почивка. Това каза зам.-директорът по маркетинг в "Албена" АД Йовка Страшилова. Тази тенденция е констатирана на туристическата борса в Букурещ през март. Курортът "Албена" очаква около 3000 туристи за Великден, като 90% от гостите идват от Румъния. Заради кризата и "подраняването" на празника, който тази година е в началото на април, интересът към почивката е малко по-слаб. Вероятно курортът ще посрещне с 20% по-малко туристи от миналия Великден.

За лятото обаче очакваме до 10% ръст в записванията на румънци, каза Страшилова. Миналото лято румънците са реализирали 195 000 нощувки в Албена. Курортът започва сезона с атрактивните цени. Още за Великден важи офертата за безплатна почивка на две деца до 12 г., ако отдъхват с родителите си. Ако първите туристи извадят късмет с хубаво време, могат да се попекат на плажа, без да плащат за шезлонг и чадър. Бонусът ще важи и през лятото. Курортът пуска за Великден оферта от 40 лв. за аll inclusive на ден в 3-звездния хотел "Добруджа". Петзвездният хотел "Фламинго гранд" предлага оферта "3 за 2" - при резервация на 3 нощувки се плащат 2 при осигурен пълен пансион. Така отдихът през пролетта излиза 95-129 лв. на ден.
За Великден румънци и българи ще хапнат агнешко, козунак и ще се чукнат с писани яйца. Децата ще бъдат зарадвани с шоколадови зайчета.

Румънците харесват модерните хотели по родното Черноморие, намират за много изгодни цените, но роптаят срещу лошите пътища, особено ако пътуват с личните си коли, каза пред БТА председателят на Регионалната асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Димитър Димитров.

В Балчик по празниците ще почиват около 200 туристи. Хотелите "Мистрал" и "Лотос" очакват най-много румънци. По-малките бази по Северното Черноморие също се включват в "битката" за туристи, предлагайки им различни бонуси. Собственици на хотели и ресторанти в Балчик и Кранево също ще предлагат за Великден безплатни почивки за най-малките деца. Това е голям жест за бюджета на всяко младо семейство, смятат от браншовата организация на хотелиерите.
standartnews.com

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...