Албена с програма за привличане на родни туристи


Над 60 хиляди българи са почивали в Албена през лято 2009, което е ръст с почти 40% спрямо предходни години.

Тази година мениджмънтът на комплекса си поставя цел 120 000 български гости.

Тази година Албена стартира с гарантирано най-ниските цени за сезона, заяви Йовка Страшилова, зам.-директор маркетинг и продажби на кк „Албена".

Миналата година от 10 до 20% са били по-евтини офертите при резервации преди старта на сезона, отколкото в разгара на лятото.

Тази година ранните оферти са с 25% по-евтини, отколкото резервация през юли или август. Освен това през лято 2010 всяка стая върви с безплатен чадър и два шезлонга на плажа.

Децата са най-скъпите гости на Албена, посочи още Йовка Страшилова. Затова и това лято Албена предлага безплатно настаняване на две деца до 12-годишна възраст в стая с двама родители.
Тази година за малчуганите има и две нови детски площадки на плажа.

Това, което искаме, е да направим България по-добро място за почивка за българите, категорична е Страшилова.

Тази година в курортен комплекс Албена са подготвили 200 изцяло нови менюта. През 2010 напитките и храната на свободна консумация в заведенията извън комплекса ще са на 30% по-ниски цени.

Така например ако половин литър наливна бира миналото лято е струвал 3 лв., сега ще е 2 лв. Еспресото също от 3 лв., ще се предлага за 2 лв.

През лято 2009 най-скъпата голяма пица е струвала 12 лв., сега тя ще е 8 лв.

Българинът търси почивка на разумна цена, категорични са мениджърите на комплекса.

В Албена очакват тази година повече гости от Полша и Чехия. 20% от туристите в Албена са румънци, като най-предпочитани от тях са офертите all inclusive и ultra all inclusive.

70% от западните туристи предпочитат ранните резервации, докато руснаците правят записвания по-късно.

Пазарната ситуация в момента е против нас, смята Йовка Страшилова, която припомни новите по-строги визови условия за руснаците.

Съвсем друга е държавната политика в конкурентните Гърция, Кипър и Турция, където визовият ежим за руснаци е по-либерализиран.

Този сезон в никакъв случай няма да е по-лесен, напротив ще бъде по-труден, подчерта Йовка Страшилова. В Албена иначе се надяват утежнените пазарни условия да компенсират с достъпни оферти.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...