Гърция: Великденските празници обезлюдиха Атина ..

  

Атина. Заради великденските празници гръцката столица остана без половината си население, пише сръбският вестник „Вечерне новости”. В търсене на качествено агнешко на шиш и традиционните великденски специалитети над 2 милиона атиняни ще прекарат празника извън града.

В последния работен ден – Велики четвъртък, над 600 000 автомобила са преминали по магистралата, водеща към Солун и Патри на Пелопонес. Невиждани опашки са се виели на атинското летище, от където са извършени 493 полета. Най-много са били пътниците за Солун, Иракли, Родос, Ларнак, Париж и Рим. Гръцките железници са увеличили вагоните на всички композиции, защото се очаква 50% повече пътници по време на празниците. Автобусните компании са увеличили двойно броя на автобусите. 

Пътна полиция въведе празничен режим, който предвижда полицейски проверки на всеки десет километра по магистралите. Строго ще бъдат санкционирани превишената скорост, шофирането след употреба на алкохол, неправилното изпреварване, употребата на мобилен телефон по време на шофиране.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...