Хотели-палати ще се появят във Франция


Нова категория „Palace" ще бъде въведена до края на тази година, за да обозначи ултралуксозните хотели с над 5 звезди, които изпълняват определени критерии за качество и квалификация във Франция. В момента журито уточнява критериите, които те трябва да изпълняват, съобщиха от френския държавен секретариат по туризма.

Новата категория се вписва в реформите в хотелската категоризация, целяща да разграничи хотелите пет звезди и изключителните хотели над всякаква категория.

За да получи категория Palace, хотелът ще бъде оценяван не само по технически критерии, но и от жури, включващо личности от света на културата, меценати и други, „способни да оценят качества като изключителност, перфектност, лукс и непреходност", се казва в съобщението. Ултралуксозните хотели ще трябва да отговорят и на критерии като „географска и архитектурна изключителност" и квалифицираност на персонала.

Новата категория ще бъде въведена на фона на нарасналия интерес към този тип хотели. В момента във френската столица се строят четири такива, всички на азиатски инвеститори, в които ще има 1500 стаи.

Френските ултралуксозни хотели през това лято регистрираха бум на посещаемостта, върнала се на нивата отпреди кризата. През целия сезон заетостта им беше над 90%, независимо от цената на нощувката, която започва от 900 евро нагоре.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...