Банско е зимната столица на Балканите


Град Банско е определен за зимна столица на Балканите, съобщиха от пресцентъра на общината.

Престижното отличие е връчено на церемония в рамките на Международното туристическо изложение (International Fair of Tourism) в сръбския град Нови Сад, в последния ден на септември.

Предложението за високата награда е на ръководството на Балканската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите. Почетния знак е връчен на кмета на община Банско Александър Краваров в присъствието на над 1 000 гости.

Факт е, че това, което направихме ние за 10 години, днес се оценява положително от всички гости на курорта, въпреки че и досега търпим и критики, а си имаме и проблеми, е заявил кметът на Банско.

По думите му отличието още повече задължава курорта да се представи перфектно като домакин на стартовете за Световната купа по ски за мъже догодина.

По този повод сега се подготвят ски съоръженията. Предстои подмяна на четириседалковия лифт с шестседалков, предвижда се влековете да станат лифтове. Стартовете за Световната купа ще бъдат предавани от 30 световни телевизии, от които директно ще ги излъчват 14. До 1999 г. в Банско има само две писти, един лифт и един хотел.
В момента населеното място разполага със 75 км. писти, 180 оръдия за изкуствен сняг и 15 000 места в хотелите. В курорта са инвестирани 4 милиарда евро.

Според председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин призът е реклама за цяла България.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...