Вълшебните места за романтичен меден месец

Булките и младоженците неминуемо стигат до момента, в който започва голямото чудене кое е най-романтичното място, на което да отидат на меден месец. Докато се колебаете между почивка на по-усамотено място или някой по-екстравагантен курорт, US News предлагат няколко наистина добри предложения.
1. Париж
Естествено има причина да наричат Париж "Градът на любовта”. Това е може би най-тривиалното място, на което да отидете да отпразнувате любовта си, но от друга страна, този град винаги ще има с какво да ви изненада. Като започнем от завладяващите гледни и стигнем до малките романтични местенца и кафенета.
2. Остров Сейнт Мартин
Остров Сейнт Мартин ще ви предложи девствени пясъци, вкусна кухня и поразителна гледка към Карибите. Независимо дали ще изберете ленивата закуска на пясъка или изкачване до върха на величествения Пик дю Паради, това кътче определено има какво да покаже на вас и на вашата половинка.

Trey Ratcliff
Париж
3. Мартиника Мартиника ще ви срещне с драматичен пейзаж, който ще ви впечатли с невероятния вулкан на планината Пеле. Освен него се пригответе за райски бели пясъчни плажове и прекрасни лазурни вълни. Въпреки че мястото разполага със стилни хотели, нито за миг няма да загубите усещането, че се намират сред най-пленителната природа на света. Мартиника съчетава по невероятен начин космополитната култура и тропическия рай.
4. Островите Туркс и Кайкос
Макар че не са особено познати у нас, островите Туркс и Кайкос са същински карибски рай. Ако търсите уединение, това е вашето място, особено ако обичате да се гмуркате. Белите плажове ще ви привлекат веднага, а докато единият от вас се гмурка, другият спокойно може да опитва местните деликатеси, докато наблюдава кристално чистата вода.
5. Венеция
Италия може да ви предложи както солидна доза романтика, така и истински културен живот. Венеция определено е едно от най-забележителните места в света. Не се страхувайте да се загубите между извиващите се канали или в лабиринта от улички. Напротив, едва когато го направите, ще разберете защо толкова много хора са влюбени във Венеция. Красивата архитектура и сутрешният аромат на пресни кроасани са само част от романтиката на този очарователен град.
6. Флоренция
Както казахме Италия има собствена и неповторима красота, скрита в живописните улички и невероятни местенца за култура. Средището на всичко това е Флоренция. Вечер този град ще ви дари с най-невероятния залез, докато през деня ще ви приюти в някоя от множеството художествени галерии. Градините Боболи задължително трябва да присъстват в програмата ви, когато падне нощта.

Мауи
7. Кауаи
Както подсказва и името му, това е четвъртият по големина от Хавайските острови. Ако Хаваите вече не са нашепнали романтично в ухото ви, време е да го направят. Кауаи е като изваден от пощенска картичка перфектен оазис. Той примамва двойките, които обичат да плуват и да правят обиколки с корабчета. Други го предпочитат заради шоколадовите пясъци и луксозните вили. Кауаи примамва с лежерното настроение, което цари там, и с ослепителната си природа.
8. Крит
Крит винаги е бил едно от най-предпочитаните места от младоженците. Причината за това е неговото многообразие, което със сигурност няма да позволи на почивката ви да стане скучна и безинтересна. Търсещите почивка могат да лежат на плажа, но повечето със сигурност не биха изпуснали и цялата история, с която е населено това място. Ето защо не се чудете, а задължително посетете двореца на Кносос.
9. Мауи
Мауи е остров в Тихия океан. Вече ви звучи екзотично? Има защо. Само една разходка в живописния национален парк Халеакала ще ви е достатъчен, за да се влюбите завинаги в магията на този остров. Природното великолепие на това място със сигурност ще ви накара да го посетите отново и отново, за да се полюбувате още малко на драматичните водопади и буйните гори.
10. Санторини
Този ослепителен гръцки остров примамва младоженците със своята енергия. Целият град е боядисан в бяло, а архитектурата, слънчевите плажове и прекрасния изглед към Егейско море, ще ви предложат най-доброто романтично уединение на света./inews

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...