България по-евтина от Тайланд за почивка


България измести Тайланд като най-евтиното място за почивка, пише британският в. "Дейли Експрес". Проучване на компанията "Поуст офис" показва, че България предлага най-добрите цени сред 18 популярни дестинации.

Това означава, че британците може се отправят към черноморските курорти на страната вместо към испанските плажове, коментира изданието. "Поуст Офис, дъщерна компания на британските Кралски пощи, е сравнила цените на 10 стандарти покупки по време на почивка като например пощенски картички, английски вестници, репелент против насекоми и бутилирана вода. Изчислено е, че всичко това в български курорт струва общо 42,23 британски лири. Втори се подрежда Тайланд (43,92 лири), а на осмо място Испания (67,08 лири). Най-скъпо е в Антигуа - 108, 70 лири.
Проучването показва, че България, Турция и Хърватия са най-добрите места в Европа за евтина почивка, докато Франция е най-скъпата страна в еврозоната. Паднали са цените в Португалия, Гърция и Италия. При далечните дестинации пък има увеличение, като например в Тайланд то е над 53%, а в Египет - почти 47 на сто. /БЛИЦ

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...