14 лева за шезлонг и чадър в Албена..и други цени по Черноморието


Само три плажа на концесия по Добруджанското Черноморие

Ива Димитрова

6 лева струва чадърът на плажа в Албена, установи репортерска проверка. По толкова е и шезлонгът, но ако туристът иска да му е мекичко, плаща допълнително по 2 лева за шалте. Цените са същите като миналата година. "Заради липсата на туристи през този месец дори правим отстъпка на българи, просто за да вземем нещо", казаха концесионери на плажната ивица в курорта.

Между 2-2.50 лева струва един сладолед на плажа. Цената на бирата също варира в зависимост от марката и от това къде се предлага. "Загорка" и "Каменица" на самия плаж са по 2.50, а в баровете на хотелите - с 1 лев по-скъпо. "Хайнекен" на плажа е 4 лева, на бара - 5 лева. Между 2.50 и 3 лева е кафето. На свободна консумация родното кебапче се харчи по 2 лева парчето.

Извън елитния курорт Албена хотелиерите и ресторантьорите предлагат по-евтини цени. В района на "Иканталъка" край Каварна нощувките са от 14 до 20 лв. със закуска. Иначе един обяд или вечеря излиза 10-12 лв. В Камен бряг квартирите са от 12 до 15 лв., а в хотел "Кестен" леглото е 20 лв. Един обяд с аперитив и салата в селото излиза между 7 и 10 лв. В Българево частници предлагат нощувка от 12 до 18 лв., като обядът и вечерята по кръчмичките и капанчетата излиза не повече от 6-7 лв. В целия Каварненски регион порция цаца е 2 лв., а бирата - 3 лева. Мидите натюр или пък салата от миди се предлагат за 4-5 лв. Най-скъпият морски гевзелък по кръчмите е порция калкан, която върви от 12 до 20 лв.

В Кранево цацата също е по 2 лв., но пък нощувките са скъпи. В хотелите в селото нощувките са 10-12 евро със закуска и до 30 евро, когато в цената има включена освен закуска и вечеря. Частните квартири са на цени от 10-15 лв. за нощувка. Вечеря със салата, малка ракийка, бутилка вино и скара излиза между 25-30 лв. по кръчмите в Кранево.

Областният управител на Добрич д-р Ердинч Хаджиев подписа вчера заповед, според която три плажа по Добруджанското Черноморие се дават на концесия за срок от 5 години. На „Нов плаж Балчик" концесионер е „Балчик Плаза" ООД, като годишната наемна цена е 6500 лева. Плажът край „Вили Чайка" ще се стопанисва от „Би Ей Тур" ООД срещу скромната годишна такса от 1710 лева. Ивицата пред СБА е дадена на „Бялата лагуна" АД, като таксата е 15 000 лв. на година. 
monitor.bg

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...