5 лв. за легло на морето


Бургас/Варна. 5 лева струва нощувка в частна квартира в южните курорти по морето. Скандално ниската оферта е за легло в стая с общ санитарен възел. Условията са прилични, но единственото неудобство е, че всички летовници, настанени на етажа, ползват една и съща баня и тоалетна. Двойно по-скъпо струва ваканцията в частна квартира с всички екстри и самостоятелно WC. Цената от 10 лева за легло обаче също е много евтина. В сравнение с миналия сезон хазяите са свалили с 30 до 40% нощувките. По 10 лева вървят и леглата в Китен, Ахтопол, Созопол и Несебър. Много често обаче хазяите са склонни на отстъпки и свалят до 7 лева. Други пък срещу 10 лева за нощувка поднасят на клиентите безплатен сандвич с шунка и чаша кафе.
Баби пък чакат сутрин в засада на жп гарата във Варна пътници от София. Пенсионерките са въоръжени с табели "Квартира под наем". Цените обикновено са изкусителни - от 10 до 15 лева, договарят се веднага и се плаща кеш. Изненадите започват след настаняване, когато може да се окаже, че в къщата няма бойлер, в стаите пъплят хлебарки, а тоалетната е чак на двора. Ако има баня, бабите хазяйки вземат по лев отгоре за всеки пуснат душ. За старта на сезон 2009 квартири в центъра на Варна предлагат нощувки от 14 до 56 лева. Най-скъп е подслонът в гръцката махала или където условията са луксозни, с всички екстри. За баровците може да се намери студио в "Траката" за 35 евро на стая или в близост до резиденция "Евксиноград" за 45 евро.
Въпреки атрактивните оферти малките черноморски курорти все още са празни. Българските летовници, които обикновено отмарят там, се броят на пръсти.
Елена Димитрова Кръстина Маринова

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...