За феновете на къмпинга


Заклетите къмпингари най-добре знаят предимството да почиваш на метър от искрящите вълни и на открито под морския бриз. Само крачка от палатката и вече си в разлюляното море. Крачка назад - и отново си под покрив. Дивата природа на морските къмпинги, далеч от бетона и градския шум, създават усещането за ваканция на остров. Цените в разгара на сезона си остават атрактивни дори на фона на евтинията в комплексите. От 20 до 45 лева излиза почивката на ден за тричленно семейство по Южното Черноморие. Едно от най-предпочитаните от романтиците места е легендарният къмпинг "Каваците" край Созопол. Там всеки може да опъне палатка само за пет лева на ден. Към таксата допълнително се
начисляват и по още 5 лева на вечер за всеки летовник
За автомобил на паркинга таксата е 4 лева за денонощие. Допълнително се събира и по левче на калпак курортна такса. Цените са валидни до 1 юли, а тогава скачат с левче нагоре. Туристите, които разполагат със собствена каравана, плащат тарифа по 25 лв. за денонощие. В цената е включен престоят, топлата вода и електричеството.

Двуместните бунгала на "Каваците" са с цена 30 лв. на вечер, а къщичките за четирима са по 60 лева.

Друго притегателно за къмпингарите от цяла България място е местността Градина край село Черноморец. Там обаче системата на заплащане е доста по-различна. На къмпинга има само три цени, без значение дали става въпрос за каравана или палатка. За първа линия край морето цената е 45 лева на ден, за втора - 31 лева, за трета линия - 24 лева.

В сумата са включени всички такси, плюс паркинг за автомобил. Бунгалата на "Градина" могат да се наемат за 12 лева на вечер, ако са с общ санитарен възел, а със самостоятелни санитарни помещения са 29 лева. За наем на четириместно бунгало със самостоятелен санитарен възел се плащат по 56 лева на вечер, а без екстрата тоалетна - цената е 21 лева.

Къмпинг "Авеста" край Шкорпиловци е място за хора, които искат да избягат от скъпите черноморски курорти и да се усамотят в тишината и спокойствието в по-обикновена обстановка. Една нощувка в бунгалата е 40 лв., а след 15 август цената се вдига с 5 лева. При повече от 3 нощувки има отстъпка от 10 лева. Близо е и вилно селище "Рай". "Русалка" пък е непосредствено до природен резерват "Камчия" и е друго добро място, което предлага бунгала на 300 метра от морето. В комплекса е и вилно селище "Нимфа", което е с бунгала тип "апартаменти", едностайни и двустайни, барбекю кът с пещ, лятно битово заведение, спортни площадки и магазин.
29 лв. струва бунгало за двама души самостоятелен санитарен възел, веранда, хладилник и телевизор до 15 август, а след това - 35 лв. Еднофамилно бунгало до 5 души, с кухненски бокс, санитарен възел, телевизор, хладилник, микровълнова фурна, барбекю, широка веранда е 69 лв. а през август - 75 лв.
Още по-близо до Варна е къмпинг "Лазурен бряг", разположен в местността Карантината на Варненския залив до Аспаруховския плаж. Бунгалата с две легла са по 15 лв., на човек.
В къмпинг "Манастира", в местността Фичоза, която е любимо място на рокери и свободни по дух туристи, търсещи диви и чисти плажове, бунгалата са на 50 м от девствения плаж. Наоколо брегът е обграден от скали в съчетание с горска растителност. Цената за всички екстри в бунгалото до 15 август е 50 лв. а след това - 60 лв.
Елена Димитрова
Добромир Радушев

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...