Халкидики-там където морето среща планината..



През юни месец много мои познати се преселиха в гръцките курорти на п-в Халкидики и по този начин си осигуриха евтина и комфортна морска почивка, изпреварвайки скъпотията и жегите през летните месеци.

Там сега морето е топло и лазурно-синьо, а вили и малки хотелчета са потънали в прохладата на много цветя, палми и хълмове, обрасли със сочно-зелени маслинови и хвойнови горички, които достигат до бреговете на Егейско море. Аромат на хвойна и морски соли се носи около тях, водата е изморудено зелена, тъй като Халкидики не се напоява от реки, крайбрежните води са кристално чисти, а през юни температурата на водата достига 23 градуса.
 
Плажовете са със ситен пясък, отлично поддържани и най-важното, имат спасители, за разлика от много наши плажове, за които вече съобщиха, че ще бъдат затворени за посещения, поради липса на такива.
По крайбрежието на полуостров Халкидики има множество красиви курорти с добре изградена инфраструктура, хотелите са повечето нискоетажни и са разположени на достатъчно големи разстояния един от друг. Между тях има красиви паркове, които предразполагат към релаксация.
Очертанията на Халкидики напомнят тризъбеца на бога на морето от гръцката митология –Посейдон, а трите му палеца се наричат Касандра, Ситония и Атон.
Почиващите там могат да разгледат многобройните исторически архитектурни обекти-паметници, дворци, манастири и др.


Няма да ви говоря за тях, но ще ви покажа снимки, които са правени миналата година през м.май от мой колега, който беше там на почивка със семейството си в Gerakini-намира се точно между двата палеца Касандра и Ситония.

http://kasnaprolet9999.blog.bg

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...