Високи цени в курорта "Златни пясъци" !


Почивката в курорта “Златни пясъци” се оказва скъпо удоволствие за повечето българи, въпреки икономическата криза и очакваните по-ниски цени на туристическите услуги. Всички хотели работят, но туристите не са много. Заведенията са празни, а търговията по крайбрежната алея е замряла. 

За почивка на “Златни пясъци” ви трябва доста солидна сума. Цената за нощувка в единична стая, в зависимост от категорията на хотела, е от 53 до 250 лева. В повечето хотели сумата включва поне закуска. Има и различни отстъпки за престой над 5 или 7 дни. Хотелиерите са предвидили бонуси и за семействата с деца. Като цяло цените не са по-различни от миналогодишните, но според хотелиерите драстично намаление не може да има, защото разходите са същите. Плажът и къпането в морето са безплатни, но ползването на чадър и шезлонг ще ви струва по 7 лева. Солени са и цените на търговците по крайбрежната алея. Килограм праскови или кайсии вървят по 6 лева, малка минерална вода струва лев и 50, а фунийка сладолед – 3 лева.

Български летовник: “Преди месец бях в Слънчев бряг за 10 дни с приятели, там е сравнително по-евтино.”

Ако цената за нощувка не включва обяд и вечеря, изборът на заведения е голям.

Ангел Стойнев – управител на заведение: "- Виждам, че заведението е празно, така ли е през целия ден? - Ами горе-долу така може да се каже. Има някакво раздвижване вечерта, но като цяло така е. - А сядат ли българи при вас, могат ли да си го позволят? - Сядат, но рядко."

В обикновено крайбрежно заведение порция печена риба струва 15 лева. За свинска пържола, шопска салата и чаша наливна бира ще трябва да платите около 25 лева. Цените и в хотелите, и в заведенията на “Златни пясъци” ще скочат с около 30% в началото на юли, когато е пиковият туристически сезон. Намаленията започват чак от края на август. 

http://infocenter.bnt.bg/

а като добавим и това...:


Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...