Градушка помля хотелите между Несебър и Равда ..


 Градушка, съпроводена с ураганен вятър и пороен дъжд се разрази тази сутрин на зазоряване в района между Несебър и Равда.
 Големината на ледените късове варираше от едро бобово зърно до голяма ябълка. Ледената стихия започна към 4,45 ч. и в продължение на 20 - 25 минути трошеше всичко по пътя си. Градоносният облак се изсипа над хотелите край плажната ивица в района от дискотека “Варвари” край Равда до хотелския комплекс “Сол” край Несебър. Особено пострадала е сградата на Центъра за профилактика и рехабилитация “Мари” - слънчевите батерии на покрива са напълно унищожени – от тях са останали само металните им контури, изпочупена е теракотената облицовка на някои от терасите, югозападната фасадна стена на сградата е разкъртена - личат множество дупки, оставени сякаш от пистолетни изстрели, приземният етаж е наводнен, пострадали са и паркираните автомобили на почиващите – таваните на всички автомобили са като накъдрени от парчетата лед, счупени са стъклата на няколко Мерцедеса, Аудита и Волва.
 
Ледената стихия нанесе много поражения и на хотелите “Евридика”, “Елеганс”, “Елизабет” – опънатите чадъри са разкъсани на парцали, счупени са пластмасовите шезлонги, красивата градина пред хотел “Какао” напълно е унищожена – по земята се търкалят цветовете и листата на екзотичните цветя и фиданки, отсечени сякаш с гигантски саби. Преди да посрещнат първите си гости, няколко току-що построени хотели ще трябва първо да отстранят пораженията, които градушката им нанесе. Силният вятър и бурята са съборили няколко дървета и по пътя от Средец /Грудово/ до Елхово, съобщиха от "Гражданска защита". На място е изпратен екип, за да нареже дървените стволове и да освободи пътното платно.Дървета са паднали и по пътя от село Бяла до Иракли. Там "Гражданска защита" е освободила пътя още рано сутринта. Нанесени са щети и по колите на летовници в Слънчев бряг. /Марина Шиварова, БЛИЦ

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...