Канят българи с бира за левче..


Кръчмите на плажа празни, хотели работят за по седем чужденци

 Варна. С бира за левче ловят български туристи кръчмите на Слънчев бряг. Капанчетата на плажа са празни. Чужденците са го ударили на разходки, никой не сяда на маса, жалват се собствениците.

В разгара на сезона сме, а оборотът е катастрофален, признаха келнерите. Те се принудили да пуснат пивото под цената в магазина в битка за малкото българи в курорта.

Празни стоят и хотелите. На юг обявиха нощувка за 4 евро, на север продават ол инклузив за 18 евро. Рекордно ниски цени, специални оферти и промоции канят нашенците на морето. Хотелиерите не могат да разчитат на чужденците, които в края на юни се броят на пръсти. 3-звезден хотел в Созопол продава нощувка по осем лева.

По това време миналото лято посрещахме 140 на ден, а сега работим само за четирима гости. Спадът е 90 на сто, признаха от един от големите туроператори за руския пазар - "Морска звезда". Проблемите са във визовия режим. Румъния ни измъкна братушките с визи от по 1 евро, каза Красимир Крайчев от туроператор "Туркомерс". 18 евро е пълен пакет от нощувка и храна при минимум 7 нощувки в хотел край пътя в курорта Св. св. Константин и Елена.

Морският ол инклузив стана по-евтин от този вкъщи. Тарифите в 5-звездни елитни хотели били миналото лято от 50 до 90 евро, а сега са поевтинели с 10 до 20%. Хотелиерите масово пускат специални оферти - безплатно за дете до 6 години или за дете с възрастен, намаление за двама възрастни с две деца.

Кръстина Маринова 

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...