Топ 20 на най-опасните ваканционни дестинации


Ако сте решили да посетите място, на което никога преди това не сте били, хубаво е да се поинтересувате предварително.

Ето 20-те най-опасни места на планетата, които можете да изберете:


20. Нова Зеландия
Нова Зеландия не е опасна в най-явния смисъл на тази дума. Просто там голям процент туристи са пострадали. Причината е, че Нова Зеландия притежава големи диви пространства и ненаселени места, което привлича любителите на всевъзможни екстремни спортове.

19. Тайван
Тайпей предлага огромна колекция от китайски артефакти, които неизменно привличат туристи. За съжаление този красив град им предлага и опасността на голям брой бедствия – наводнения, земетресения, тайфуни, буреносни ветрове и свлачища.

18. Австралия
Австралия притежава страхотни плажове, чиста вода и щастливи жители, но освен това там живеят едни от най-смъртоносните животни. Ако изберете да почивате в Австралия трябва да знаете, че можете да срещнете 10 от най-отровните видове змии в света, някои от най-отровните паяци, както и някои от най-смъртоносните морски видове.

17. Доминиканската Република
Дребните престъпления в Доминиканската Република са нещо ежедневно, но факт са и актовете на престъпление срещу чужденци. Често се случва турист да бъде обран в автобус или такси.

16. Венецуела
Сред страните с най-много убийства в Латинска Америка, Венецуела е на трето място. Голяма част от тях са в средите на трафикантите на наркотици (или заради тях). Все пак Венецуела е разположена между Колумбия и Съединените Щати…

15. Кот д’Ивоар
Убийствата над американски и френски граждани през 2004 година все “стоят” като щампа, предупреждаваща за опасност.

14. Грузия
Самото преминаване от Русия в Грузия може да се окаже проблем, но не единствения – след гражданската война страната остава разделена. Това води до вражда, нападения и актове на насилие и разрушение между самите грузинци.

13. Зимбабве
Водопадът Виктория е един от най-привлекателните за туристите обекти. Властите обаче, не могат да се справят с нападенията над почиващите. А и недостига на храна и гориво е нещо естествено.

12. Демократична република Конго
Ако сте решили на посетите тази страна отделете от бюджета си сериозна сума за подкупи. Освен това кражбата на коли, отвличането и изнасилването също не са рядкост.

11. Либия
Въпреки сериозния брой полицейски служители и съюзнически умиротворители, Либия не може да се справи с престъпността. Убийства, кражби, сексуални нападения са нещо нормално в либийските нощи.

10. Хаити
Въпреки промените, които направи правителството през 2004, избухванията на насилие и агресивните демонстрации не са рядкост. Без реална полицейска власт, някои градове в Хаити дори са управлявани буквално от престъпни групировки. Освен това, доставянето на вода и електричество е на много ниско ниво, а и в действителност туристите не получават защита от никого, докато пребивават там.

9. Русия
Кавказкият регион на Русия се характеризира с огромни пространства и никакъв контрол. Там буквално всичко се управлява от законите на природата. А райони като Дагестан и Северна Осетия се намират във война. Всеки и всичко е застрашено от терористите – от правителствените сгради, през хотелите до училищата.

8. Бурунди
Бурунди се намира в гражданска война от 1993. От двете страни на барикадата стоят силите на правителството и бунтовническите части. Престъпността е нещо естествено, въпреки привидното споразумение за мир.

7. Судан
Судан се намира в периферията на Северна Африка. Застрашен е от всевъзможни странни и екзотични беди. Въпреки това Судан разполага с 3 болници и 6 милиона население. Някои от бедствията са толкова редки, че се срещат единствено там, а други са просто обикновени и смъртоносни. Еболата и маларията са нещо нормално. Съществува и инфекция, причинявана от вид червей, който буквално расте и копае в човешкото тяло.

Освен това ислямският режим е на власт в Судан, дори след обявяването на независимостта на страната през 1956. А терористичните атаки са ежедневие.

6. Колумбия
Колумбия притежава прекрасни карибски плажове и страхотни възможности за сърфинг. Но същевременно Колумбия има и най-високия процент престъпност в света. В страната се случват 2 300 покушения над туристи всяка година. А управляващата сила са нарко картелите. Всеки ден в страната се случват по 8 магистрални обира, 2 банкови обира, 87 убийства и 204 нападения.

5. Папуа Нова Гвинея
Едно от най-високите нива на престъпност притежава Порт Морсби в Папуа Нова Гвинея. Въоръжени обири, отвличания и кражби са чат от ежедневието. Дори градският транспорт е опасен, което прави пътуването с кола под наем сравнително безопасен избор.

4. Сомалия
В Сомалия чужденците почти не могат да се похвалят със защита и подкрепа. Пиратите и клановете воюват и помежду си и срещу всички външни.

3. Пакистан
Пакистан е страна на конфликтите. Въоръжените екстремистки групировки представляват реалната власт.

2. Афганистан
Чужденците в Афганистан, освен че не са добре дошли, са и заплашени от покушения и обири. Да не говорим, че честите избухвания на бомби в страната са част от ежедневието.

1. Ирак
В Ирак не е безопасно за никого. Войната прави това място, най-опасната зона за посетители. Там намират добра среда единствено международни престъпни и терористични групировки. Всеки ден, цивилни хора умират от взривовете в Ирак.
Източник: kozmetikata.com

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...