ВАЖНО ! Нова организация на преминаване през Граничен контролно–пропускателен пункт Калотина се въвежда от 00.00 часа на 1 юли 2009 г. !


НАПИ и Гранична полиция въвеждат нова организация на преминаване през ГКПП Калотина !

29 юни 2009 | 18:11 | Агенция "Фокус"

Калотина. Нова организация на преминаване през Граничен контролно–пропускателен пункт Калотина се въвежда от 00.00 часа на 1 юли 2009 г. от Национална агенция „Пътна инфраструктура” (НАПИ) съвместно с Главна дирекция „Гранична полиция”, съобщиха от НАПИ.

Леките автомобили с регистрация на държави – членки на Европейски съюз и гражданите на съюза, в това число българските автомобили, ще влизат през граничния пункт, без да получават единен електронен фиш и няма да им се налага да спират и закупуват винетни стикери от гишетата на Управление „Пътни такси и разрешителни” на пункта.

Влизащите в страната европейски граждани ще имат задължението да си закупят винетки от най – близките бензиностанции.

Промяната се прави с цел да се облекчи трафикът на влизащи в страната граждани и да не се образуват опашки от чакащи на граничния пункт.

Предстои изграждането на гишета на УПТР за закупуване на винетни стикери във вътрешността на страната.

Промяната е регламентирана с постановление № 34 на МС от 16 февруари 2009 г., с което се въвеждат изменение и допълнение на Наредбата за гранично – пропускателните пунктове, приета с постановление № 104 на МС 20 май 2002 г.

До 15 юли 2009 г. предстои въвеждането на същия режим на закупуване на винетни стикери и на ГКПП Капитан Андреево.

Предстои създаването на съвместни мобилни групи, между НАПИ и МВР, които ще контролират и проверяват автомобилите за наличие на винетни стикери.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...