Привличат туристи на морето с джетове и сладолед


Безалкохолни и сладолед на половин цена, по-евтини джетове и спа услуги ще са сред намаленията, които ще направят това лято хотелиерите и ресторантьорите, за да привлекат повече туристи в българските курорти. Това заяви за „Новинар” председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Благой Рагин. Засега все още не е ясно дали отстъпките ще важат за целия ден или само за определени часове, като това ще преценява индивидуално всеки търговец, обясни Рагин.
През това лято почивката у нас ще е с между 10 и 20 процента по-евтина в сравнение с ваканцията в турски или гръцки хотел, каза Рагин.

Така например модерната напоследък оферта „Хотел без име” предвижда почивка в тризвезден хотел, чието име се научава три дни преди отпътуването. Цените стигат до 49 лв. за човек на ден според стаята. В Турция същата оферта – „No name”, за почивка в тризвезден хотел в Анталия струва около 250 евро – или 500 лв. на човек, и предвижда 7-дневен престой и самолетен билет. Отделно обаче трябва да се заплатят летищните такси, които са около 60 евро. Подобно е и съотношението на цените на почивките в Гърция. Междувременно Европейската комисия публикува доклад, според който най-чистите води за къпане са до плажовете в Кипър, Гърция, Франция и Малта.
novinar.net

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...