Как да почивам на море в БГ..даже и да ми се иска..


Летовници алармират за фекалии в морето до Кранево

Избрали Кранево като място за почивка алармираха, че голямо количество фекалии плуват в морето край селото и не може да се влезе в него, като допълниха, че вонята е ужасна и тока е от няколко дни.


Кметът на крайморското село Румен Николов обясни, че наистина ситуацията е такава, каквато казват туристите, защото преди няколко дни голяма вълна, надигнала се от морето към южния плаж, отнесла 10 м тръби от канализацията на селото. Цялата мръсотия от разрушената канализация се изляла във водата.

Аварийни екипи на ВиК веднага започнали изграждането на подпорна стена от 2 000 чувала с пясък. Мястото е в самия край на плажа, в посока Златни пясъци, но миризмата и мръсотията се разнесла по протежение на целия плаж. Кметът добави, че дори е дошла помощ от трактори и багери от Бургас. Екипът работил през първия ден успял да нареди 1000 чувала, но пък в пясъка потънал един багер, та се наложило и него да го вадят. Поне още ден-два ще продължат работите по изграждането на подпорната стена, каза още кметът на курортното село.

Хора от селото припомниха, че не за първи път се случва да избива канализацията на Кранево - преди години фекалии текоха по централната улица в курортното село. 
Snews.bg

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...