Какво да вземем със себе си за почивката?


Да се приготвите за пътуването така, че чантите ви да бъдат леки и да сте напълно уверена, че нищо не сте забравила, е истинско изкуство. Как да си съберете багажа, без да вземете нищо излишно? Предлагаме ви няколко полезни препоръки на тази тема.

1. Дрехите.

Най-добре е да си вземете минимум дрехи. Колкото и да ви се иска да опаковате целия си гардероб, това не възможно, а не е и необходимо. По време на отпуската трябва да носите това, което ви е най-удобно. Освен това, може би ще ви се прииска да си купите и нещо ново. Направете си списък на необходимите дрехи и добавете още две – "за настроение". Предлагаме ви вариант за списък: бански, чехли за плажа, парео, рокля или сукман за плажа, леки панталони, бял потник и лека туника с дълги ръкави (за екскурзиите), къса вечерна рокля, шорти и красива блуза (за вечерта).

2. Лекарствата.

Те са задължителни! Особено, ако пътувате в чужбина. Във всяка страна има аптеки, но наименованията на лекарствата не винаги съвпадат. Вие се нуждаете от чай срещу настинка, антиалергични таблетки, лекарства за прочистване на стомаха и срещу разстройство, средства срещу изгаряне, антисептичен крем за зарастване на рани и драскотини, пластир, йод, витамини.

3. Козметиката.

Тук не се ограничавайте! Вие трябва да се чувствате приятно навсякъде. Вземете всичко, от което се нуждаете, за да поддържате красотата си. Поглезете се по време на отпуската.

4. Документите.

Паспортът, билетите, застраховката, резервацията за хотела, телефоните и адресите на всички туристически фирми трябва да бъдат внимателно проверени и прибрани на сигурно място.

5. Пътеводителят.

Той не е задължителен, но препоръчителен. Винаги е полезно да имате полезна информация, както за спокойната си почивка, така и за екстремни случаи.
тя.бг

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...