Трафикът от и за морето (ОБЗОР)


Натоварено е движението по пътищата за морето, съобщиха репортери и кореспонденти на Агенция “Фокус” от страната. Много гастарбайтери се движат по пътя от Калотина – София – Пловдив – Хасково и ГКПП Капитан Андреево. Натоварено е в Старозагорско, Сливенско и Бургаско.
Интензивно е движението в района на Карлово заради проявите за 172-ата годишнина от рождението на Васил Левски и празника на града. Предстои да бъде спряно движението по първокласния път София – Бургас в района на Мемориала на Васил Левски.
В Северна България също е натоварен трафикът в района на Варна по пътя за Златни пясъци и останалите ни курорти.


Натоварено е движението по автомагистрала "Тракия" в посока Пловдив, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Движат се много чуждестранни автомобили - леки коли, каравани, ванове и малки микробуси с турски, германски, австрийски и други регистрации. Автомобилите на гастарбайтерите често се движат в колони по няколко един след друг.
Колони от такива автомобили могат да се видят от участъка Калотина - София, при околовръстния път на София и разклона за автомагистрала "Тракия", а след Пловдив - продължават в посока Хасково и ГКПП Капитан Андреево. Не малко от чуждите автомобили обаче продължават и в посока за морето. Някои от тях са с допълнителни товари и багажи.
Много ТИР-ове, както и камиони и цистерни се движат също по автомагистрала "Тракия" и в двете посоки, те са предимно чуждестранни.
Видимо по-голям е броят и на пътническите автобуси - според табелите най-много са за посоките София - Бургас и южното Черноморие, но също така и в посоките за Хасково, Кърджали, Стара Загора, както и за Турция.
В Пазарджишко заради провеждането на Рали "България" днес и утре ще бъде спряно движението на пътни транспортни средства по третокласен път номер 813 от пътен възел „Мухово” на АМ „Тракия” през село Мухово, махала „Любница”, махала „Нейкювец” и село Церово. Както и в отсечката от разклона за крепост Траянови врата на път И8 в посока село Горно Вършило, село Славовица и обратно. Жителите на село Церово да ползват пътя през АМ „Тракия”.
Много натоварено е движението по автомагистрала "Тракия" в участъка Пловдив - Стара Загора по пътя за морето. Движат се много леки коли, автобуси, камиони. Много от автомобилите са с чуждестранна регистрация, предимно на гастарбайтери, до отбивката за Хасково и Капитан Андреево.
Интензивно е движението в участъка Петолъчката - Стара Загора от главен път София – Бургас. Това съобщи за радио "Фокус” – Сливен дежурният в КАТ – Пътна полиция. Движението се извършва нормално, няма образували се колони от автомобили и камиони.
През Подбалканския път от Сливен през Казанлък за София се извършват ремонтни дейности по пътното платно. С особено внимание трябва да преминавате през участъците с висока опасност от катастрофи. В района на Сливен това са Коньовски завой, отбивките за селата Тополчане и Мечкарево, отсечката на пътя покрай село Трапоклово и района на Петолъчката. До края на месец юли е затворен проходът "Хаинбоаз" заради започналите ремонтни работи. Движението се пренасочва през проходите Ришки и Котленски.

***

Един човек загина, а други двама бяха ранени при катастрофа на лек автомобил на пътя между селата Братя Даскалови и Найденово, област Стара Загора. Инцидентът е станал рано тази сутрин в 05.30 часа. Лек автомобил се преобръща на пътя, вследствие на което единият от пътниците загива на място, а другите двама са леко пострадали. В болницата в Чирпан е откаран 19-годишен младеж със счупени ребра и съмнения за счупена бедрена кост.

22-годишен старозагорец е загинал при катастрофата край с. Братя Даскалови, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Тази сутрин около 5.25 ч. от с. Голям дол, общ. Братя Даскалови за с. Братя Даскалови се е движел лек автомобил “Фолксваген Поло”, управляван от И.Д. на 22 години от областния град. На около 500 м преди селото водачът изгубил управление над автомобила, който напуснал пътното платно и се ударил в крайпътно дърво. В резултат на удара водачът е загинал на място. Возещият се на предна дясна седалка 18-годишен младеж от с. Братя Даскалови е получил счупване на лявата бедрена кост, контузия на гръдния кош и разкъсно-контузни рани по тялото. Настанен е за лечение в МБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. В автомобила не са използвани обезопасителни колани. По случая е образувано досъдебно производство.

***
Движението по първокласния път София - Бургас, близо до Мемориала на Васил Левски (отбивката за с. Буново), ще бъде спряно около 16.00 часа заради отбелязването на 172-ата годишнина от рождението на Апостола. За около два часа и половина движението ще се отклонява по обходен маршрут през Горна Малина, Белопопци, Смолско, Мирково. Преди Казанлък се извършват ремонтни дейности.
Заради Деня на Карлово и проявите, свързани със 172-ата годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски, е интензивно движението в и около Карлово. Много натоварен е пътят Пловдив – Карлово, особено в участъка през село Труд, заради многото селскостопански и земеделски производители, пазарния съботен ден, машини и техника.

***
Силно натоварено е автомобилното движение по панорамен път Варна – Дуранкулак в отсечката от Варна до курортен комплекс "Златни пясъци", предаде репортер на радио „Фокус” – Варна. От сутринта колони от автомобили се движат най-вече в посоката към Златни пясъци. Интензивно е движението на автобуси с туристи. Постове на пътна полиция се намира непосредствено до разклона за двореца "Евксиноград" в посока центъра на Варна. С особено внимание трябва да се преминава през участъците с висока опасност от катастрофи. По панорамния път Е-87 това е цялото трасе от Варна до к.к. „Св. Св. Константин и Елена”. Много често има спрели автомобили на самото пътно платно с включени габаритни светлини. Пътните настилки са преобладаващо сухи. Трафикът във Варна също е натоварен.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...