Криза:Десетки хотели пускат кепенци...


Десетки хотели край Варна вече пуснаха кепенци заради липса на туристи, а след 10 август ще затворят и още.

Разходите са големи, а кризата няма да свърши скоро. Това признаха вчера Марко Марков и Койчо Койчев от Съюза на собствениците в Златни пясъци.

От сдруженията на хотелиерите и на собствениците в курорта са на мнение, че решението на местния парламент да се намали туристическата такса за следващата година трябва да остане.

Преди броени дни обаче кметът на Варна Кирил Йорданов заяви, че ще го атакува в съда. Браншовиците познават само действията събиране и умножение, но не и другите две, който не са в техен интерес, коментира кметът. Той обвини представителите на туризма, че искат само да печелят за сметка на общината, която поема всички разходи за охрана, пожарна безопасност и реклама. Срещу това искаме единствено коректност по плащането на туристическите такси, подчерта Йорданов. В момента договаряме сезон 2010 и при тези условия сме много затруднени. Ако не си помагаме взаимно, всички ще загубим", категоричен бе обаче Койчо Койчев. Той каза още, че заради отлива на туристи всеки ден реализира със 120 нощувки по-малко в сравнение с миналата година.

Добромир Радушев 

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...