Албена за всеки джоб...?


Бира, кафе и сладолед на плажа са по 2,50 лв.

Цените и в Албена това лято достигнаха рекордно ниски стойности. Заради кризата ваканцията в семейната перла на Черноморието, в която преди десетилетия българите не можеха да се доредят да събират тен, сега е по джоба на всеки. За първи сезон от години насам са приемливи и цените на заведенията и търговците, които предлагат отмора и разнообразие извън хотела.
Сладоледът на плажа това лято се харчи между 2 лв. и 2,50 лв. Цената на студената бира варира в зависимост от марката. "Загорка" и "Каменица" на самия плаж са по 2,50 лв., а в баровете на хотелите - с левче отгоре. "Хайнекен" на плажа е 4 лева, а на бар в хотел - 5 лева. Между 2,50 и 3 лева струва кафето. На свободна консумация родното кебапче се харчи по 2 лева. Пицата се търгува за 3 лв., а дюнерът е 6 лв.
По търговската улица човек може да пие безалкохолно за 2,50 лв. Порцията
сафрид се предлага за 8 лв. а най-солено излиза по заведенията калканът - 17 лв.
Миди и раци ще ви струват по 15 лв. Най-много на деликатесите налитали руските туристи, твърдят кръчмарите. След края на курорта, където се намира ресторант "Арабела", цените са с по около лев надолу.
Най-много върви бизнесът по търговската улица на студиата, които предлагат ретроснимки. Една от тях се харчи по 10 лв. Най-голям е напливът на туристи да се щракнат за спомен в одежди от Наполеонова епоха.
Търговците споделят, че най-стиснатите клиенти са французите - обикновено само гледали много питали и пипали, и накрая - нищо не купували. Най-много пък се пазарели туристите от съседна Румъния, които са и сред най-многобройните гости на Северното Черноморие, като все гледали да подбият цената.
Албенските търговци са категорични, че са най-доволни от скандинавците. Такси в Албена вози срещу 2 лв. за км по дневна тарифа, като нощната е с левче по-скъпа. Престоят също излиза доста солен - левче за минута. За това пък предложението на атрактивното влакче, което обикаля из курорта, е билет за 2,50 лв. а пълната обиколка по линията му излиза 5 лв. на човек.
Виржиния Георгиева
Avtotravel

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...