Мръсотията по Черноморието ни вече не се търпи !

Мръсотията по Черноморието ни вече не се търпи !

от klonka

Публикувано на 08 юли 2009 в 11:20pm

1Мръсните плажни ивици все повече и повече правят впечатление. Със започването на сезона можем да забележим всякакъв род боклуци и по пясъка, и в морето. Естествено не са много хората, които се замислят за това. И това всъщност е най-жалкото, че не осъзнаваме какви ще бъдат последиците след години не за някой друг, а именно за нас.

Да, и ако това изглежда екзотично в очите на циганите – златотърсачи, то в очите на туристите, дошли в нашата китна родина това е грозно. Не малко пъти ми се е случвало да пропускам къпането в морето, заради мръсотията и да стоя като грешен дявол на хавлията цял ден. Вярвам, че и на много от вас тази мръсотия им прави впечатление.

2Чудно защо обаче никой нищо не прави по въпроса. Едните се оправдават, че няма кошчета, а другите се оправдават, че и без това е толкова мръсно, защо пък и те да не добавят нещо от себе си. Нали другите го правят… значи и те могат.

5Най-много ми се губи смисъла на цялата работа с почистването на плажните ивици, когато вечер минават едни почистващи машини, които не толкова обират боклука, колкото го разпръскват. Типична българска работа – да се каже, че е свършено, а как точно и дали е качествено, това вече е друг въпрос.

Не бива да пропускаме факта, че отпадните води на много от хотелите по Черноморието ни отиват право в морето. Това е и причината за честата поява на летен вирус на морето, особено по-често срещан по южното ни Черноморие.

6А големите, извисяващи се хотели, никнещи като пролетни цветя не само вече достатъчно замърсиха Черноморието ни, а и го загрозиха.

3Ако не искате да си подарите една супер почивка, повръщане, разстройство и ходене в боклуците, сменете дестинацията, докато е време.

http://razkritia.com/Автотравел

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...