200 ЛЕВА ЗА 5 ДНИ ПЛАЖ В ГЪРЦИЯ..


Българи масово избират Гърция за ваканцията, твърдят родни туроператори. 5 дни море в южната ни съседка могат да излязат едва 200 лева, при това с транспорта.

Офертите включват нощувка и закуска в тризвезден хотел, каквито най-много се търсят от българите. Това обяви шефът на туроператора "Бохемия" Байко Байков. Най-предпочитана от нашенци е Олимпийската Ривиера. Офертите там включват 15% отстъпка от цената.

Българите обичат да плажуват и по крайбрежието на островите Тасос и Корфу. Най-евтините предложения - само със закуска, няма да утежнят бюджета ви. В същото време в таверните край хотелите можете да хапнете и за 10 евро.

Българите често избират и туристическите менюта - предварително подбрани ястия на цена от 6-8 евро, обясни Байков. Гръцките домакини обикновено прибавят и бонуси - десерт или малко узо.

По около 40 евро на ден трябва да приготвите, ако решите да почивате на остров Тасос на база закуска и вечеря в хотел три звезди. Ако предпочитате да платите за питиета и ястия предварително, пакетите ще ви струват по около 45-80 евро на ден.

Плажовете в Гърция са безплатни, а чадър и два шезлонга получавате безплатно за цял ден, ако си поръчате разхладително фрапе, което излиза 3,50 евро. Повечето плажове в Гърция имат син флаг заради чистата ивица и море.

Ниските цени, спокойствието и чистотата са причина до края юни българските туристи в Гърция да са с 6% повече спрямо първите 6 месеца на 2008 г.

Наталия Малчева

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...