Българи пълнят скъпите хотели..



50 лева за нощувка в три звезди, десетачка струва обядът

Напук на кризата, родните туристи са най-многобройни в скъпарските хотели по морето. Бутиковият "Оазис" в комплекс "Ривиера" се пука по шевовете от българи и руснаци. Хотелът, който отвори врати в началото на юли след основна модернизация, е само на два етажа - с пет двойни стаи и 15 апартамента. Цените на нощувка и закуска са от 490 до 1000 лева. Наблюдаван отгоре, басейнът на "Оазис" сякаш прелива в морето. Край него са две джакузита с фасон и ефект на турска баня. Луксозните апартаменти вървят по 550 и 630 лева на нощ, в зависимост от броя на стаите и гледка към парка или морето. Най-скъпият струва 1210 лева с кревати в стил "Людвик 14", с хамак на терасата и пълна видеосистема. Скриновете за лични вещи и дрехи приличат на съкровищници.

Цяло лято предимно родна реч звучи и в петзвездния грандхотел "Варна". Напливът на нашенци беше голям заради лагера на волейболистите и емоциите около Световната лига. Фенове на Пламен Константинов, Владо Николов и Матей Казийски успяваха да поиграят фитнес рамо до рамо с тях. Сега интереса привличат националите по сумо. През уикенда пак ще е много пълно с българи, дошли да зърнат отблизо Котоошу и японската му булка, които са в Гранда. Цените за ол инклузив в тузарския хотел са средно 44-45 евро, а през август очакват изненадващи промоции от 55 до 69 лева на човек на ден.
В красивия комплекс Слънчев ден е също пълно с българи и руснаци. Цената за ол инклузив в "Марина" и "Мираж" за двама е 226 лв. След петата нощувка има 5% намаление. В хотел "Вероника" стая с ол инклузив струва 184 лв., а след пет нощувки - 174 лв. В пика на сезона има много изненади и глезотии за гости. Освен изобилието от блюда на блок-масите намигат тиквички, смеят се портокалчета, а ябълките се кипрят с миниготварски шапки. Забавната аранжировка е на новата дизайнерка в комплекса. Тя сменя тематично украсите и в момента фоайето на хотел "Марина" например прилича на морско дъно - с мидички, рапанчета и морски кончета. Но това, което единствено само в Слънчев ден може да се намери, е апаратът детоксикатор. Демонстрира го водещата Гала в "На кафе". Процедурата трае половин час с потапяне на краката в соли и обримчени с електроди. Ваничката веднага се оцветява, а според багрилото лекарят дава диагноза на заболяването, което има пациентът. Следващата неделя, когато празнуват Военноморските сили, а България сдава домакинството на "Блек Сий Фор", президентът Георги Първанов дава официален обяд на 50 наши и чужди адмирали и генерали в Слънчев ден.
В разгара на сезона по морето могат да се намерят нощувки в тризвездни хотели в курорта Св. св. Константин и Елена. Цените са 20-22 евро. Заведенията пък предлагат пакетни цени за обяд до 10 лв. за шопска салата, половин пиле и бира. В хотел "Глория" най-атрактивната цена е за ол инклузив - 50 лева на легло. Най-евтината нощувка е 15 евро в къмпинг "Лагуна" в Златни пясъци. Комплекс "Романтика" край Галата изкушава с плаж и гора едновременно. До пристана под фара там баровците отиват само с яхти. Нощувката в луксозния хотел е от 50 до 100 лева. В ресторанта на спокойствие и екзотика една бира може да се изпие за 2,50 лв., рибните блюда са от 7 и 9 лева, но може да се хапне и гюмюш за 4 лева.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...