След 15 години ще развиваме туризъм за социално слаби..


В близките 15 години в България ще има туризъм на ниско социално ниво, прогнозира пред агенция Фокус Злати Карамитев, председател на новосформираната у нас "Гилдия на главните готвачи – Национален отбор на България".

Нашите хотели ще продължат да бъдат посещавани предимно от социално слаби туристи от Германия и Англия, които почиват тук и спестяват, защото в техните страни с тези пари те не могат да си платят дори само консумативите, смята Карамитев.

Това е така, защото у нас всеки разбира от туризъм, така както разбира и от политика, от футбол, затова нямаме и туризъм и другите неща, каза още Карамитев.

Предричах това от години и дори съм съветвал приятели-хотелиери да си променят начина на мислене и да инвестират в персонал, заяви той.

Дори от високи нива се заговори, че и тук, както в Испания, в най-скоро време ще почнат да събарят хотели. Това, според Карамитев обаче, са смешни твърдения и няма да се случи в България. Тези бази ще си останат, заради манталитета на българина, но те ще продължат да работят на ниско социално ниво, т.е. да обслужват бедни чужденци и българи със слаби възможности.

Не така обаче стоят нещата за големите хотели със зеленина в ресторант-градина, например. Ако мисленето и работата на хотелиерите у нас не се променят, хората с положение и високи изисквания ще търсят големите и спокойни курорти на други места, извън страната ни, уточни Карамитев.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...