Кожодери-21 лв. за плаж в Слънчев бряг


Туристите, които искат да ползват собствен чадър и не желаят да се припичат на шезлонг, не могат да използват плажа в Слънчев бряг.

Цялата ивица е с чадъри собственост на концесионера и който иска да събира тен, трябва да плати обезателно поне 21 лева. Цената включва сянката и два плажни стола, както и малка масичка. Всеки нов идващ под чадъра трябва да се бръкне със седем лева и ще получи нов шезлонг, пише в днешния си брой Монитор.


Въпреки икономическата криза и тази година плажът в най-големия ни курорт не може да побере всички желаещи. Туристите се прескачат, за да стигнат до морето или до пътеката, която води към хотелите и заведенията. Тъй като за голяма част от почиващите няма място, те събират слънчевите лъчи край басейните в хотелските комплекси. За всички гости те са безплатни, а за придошлите цените започват от десет лева нагоре.

В началото на летния сезон в Несебър концесионерите на плажа събираха по 30 лв. от туристите. След като скандалната такса излезе наяве по медиите, цената се срина до 5 лв. за чадър.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...