Капан за "безплатни" нощувки в Банско


Лято е. Време за почивка.

Икономическата криза обаче провали плановете на мнозина отпускари да поемат към морето или планината... и туризмът забуксува. Ако по морските курорти спадът на туристи е осезаем, то в повечето планинските курорти вече има сериозни индикации за провал на сезона.


Кризата остави масовата част от хотелите в Банско празни. В момента хотелската база в курорта е заета на 30%.

Оказва се, че на работещите хотели не им липсва "идейност" на фона на тази тъжна статистика. Докато някой въобще не отварят врати, други се опитват да привлекат туристи с "атрактивни" предложения.

С оферта за две "безплатни" нощувки хотел в Банско си постави за цел да превърне курорта в по-привлекателно място за релакс през лятото. Оказва се обаче, че атрактивната оферта е поредното потвърждение на народната мъдрост: "Безплатен обяд няма".

Предложението е на хотел Вихрен Палас, който предоставя студио или апартамент за две нощувки с единственото условие гостите да се насладят на процедурите за релакс и СПА-глезотии в рамките на определена минимална сума. За двата дни тя е 199 лева за студио за двама възрастни и 249 лева за едностаен апартамент.

При нереализиране на минималната сума гостите трябва да заплатят по 50 лева за нощувка.

Какво е "Безплатно настаняване" и защо решихме да го направим!? Това е нечувано в сферата на туризма явление, твърдят от хотела.  

Искаме в условията на икономическа затрудненост като днешната да предоставим продукт, който максимално да улесни почиващия човек и да му позволи да опита по-голям набор от услуги и преживявания, добавят от там.

Очевидно липсата на туристи все още не трогва родните хотелиери. С подобни манипулативни оферти трудно може да бъде привлечен българският турист, на който в момента браншът разчита най-много. Все пак може да пожелаем успех на промоционалната оферта, и да си пожелаем не толкова "безплатни", а по-малко "космически" предложения за почивка.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...