Откриха изгубено подземно царство на фараони под пирамидите в Гиза..


Според британски изследовател под пирамидите в Гиза лежи огромна система от пещери, камери и тунели. Той твърди, че е открил изгубеното подземно царство на фараоните, съобщи "Дискавъри".

Комплексът е с непокътната архитектура и деликатна екосистема, включваща колонии от прилепи и отровни паяци от вида "бяла вдовица", обяснява изследователят Андрю Колинс.

Колинс описва откритието си в книга със заглавие "Под пирамидите", която ще излезе на пазара през септември. Той е намерил входа към загадъчния подземен свят, след като прочел забравените мемоари на дипломат и изследовател от 19-и век.

"В мемоарите си Хенри Солт разказва как е изследвал подземна система от "катакомби" в Гиза през 1817 г. заедно с италианеца Джовани Кавиля", обяснява Андрю Колинс. Според мемоарите на Солт двамата с Кавиля са изследвали пещерите на разстояние от "неколкостотин ярда".

С помощта на британския египтолог Найджъл Скинър-Симпсън Андрю Колинс е направил реконструкция на проучването на Хенри Солт и е открил входа към изгубените катакомби в нерегистрирана гробница западно от Хеопсовата пирамида. Пукнатина в скалата на гробницата е отвела изследователя към внушителна естествена пещера.

Андрю Колинс смята, че пещерите, които са "на десетки, ако не и на стотици хиляди години", са вдъхновили изграждането на пирамидите в Гиза, както и вярата на древните египтяни в съществуването на подземен свят. БТА

Няма коментари:

Авто Травел


Hotels,Holidays,Tickets...

.