Хотелиерите в Св. Св. Константин и Елена се оплакват от липса на туристи...


Въпреки видимото движение на туристи и автомобили по добре поддържаните алеи, хотелиерите в курорта Св. Св. Константин и Елена се оплакват от липса на достатъчно посетители, съобщи радио Фокус – Варна.

Причината е ясна – световната финансова криза.

Има намаление на туристите от почти всички дестинации с изключение на българските летовници. По-малко са посетителите от скандинавските страни, Германия, Великобритания. Броят на посетителите от Чехия, Полша и Русия е както и през миналите години.

Ресторантьорите в курорта се оплакват най-вече от ниската покупвателна способност на гостите. "Гледат и не купуват", единодушни са те.

Визията на курорта е много добра. Подобрена е инфраструктурата, пътят, който свързва Св. Св. Константин и Елена с варненския квартал Виница, е напълно ремонтиран, рядкост е да се видят улични търговци с маси, а паркоместата на пръв поглед достигат.

В курорта новите лъскави хотели не са много. Залага се на старите и проверени места за спане. Интересен е и фактът, че тук се дава приоритет на конгресния туризъм, което гарантира работа на някои от хотелите и през мъртвия сезон от годината.

Провеждат се различни симпозиуми, конференции и срещи на високо равнище, гостите, на които са със солидни финансови възможности и харчат повече от туристите през лятото. Не случайно повечето от хотелите разполагат с просторни конгресни зали и предлагат различни удобства за делегатите.

Няма коментари:

Авто Травел


Hotels,Holidays,Tickets...

.