Наша селска къща хит на британския пазар


Българският селски туризъм набира все по-голяма популярност във Великобритания.

Схлупените къщурки с каменни зидове и обори в българската провинция са сред екзотичните предпочитания за почивка през тази година за десетки британци.


Престижният английски вестник "Таймс" включи планинска вила в Габрово в класацията си "Необичайни места за почивка в Европа". Селската вила с изглед към връх Ботев се нарежда на 11-о място от 31 летни предложения за отсядане из Европа. Авторът на обширния материал дава преднина на българската традиционна къща пред часовникова кула в Тоскана, превърната в хотел, и дори пред вятърна мелница в Испания и превърнатата в странноприемница гестаповска база от Втората световна война. Далеч след нашата къща в класацията се нареждат още каталунски манастир, лозова плантация с ферма в Словения и мароканска плажна шатра.

Българската провинция досега не беше сред най-предпочитаните от чуждите туристи дестинации за ваканция, но това много скоро ще се промени, се посочва в материала. Разположеният на около 100 км от столицата София град Габрово е приютил уникална селска къща, изградена направо върху скалите, описва с възхищение авторът. На пръв поглед изглежда съвсем обикновена, но в момента, в който се вгледате или влезете в нея, разбирате колко уникална е. Вековни скали подсилват гледката заедно с величествения връх Ботев. Споменава се още, че къщата може да приюти 10 гости, а наемът за цяла седмица през активния туристически сезон е едва 852 лири.

Лондон, Александра Златинова, Кореспондент на “Монитор”

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...