1000 туристи напуснаха курорта Лос Кабос заради урагана Химена..


Хиляда чуждестранни туристи напуснаха курорта Лос Кабос на тихоокеанското крайбрежие на Мексико заради приближаването на урагана Химена, който трябва да достигне мексиканските брегове тази нощ, съобщи летищен източник, цитиран от Франс прес.

Много авиокомпании, почти всички чуждестранни, започнаха да транспортират туристите, които желаят да напусната района.

"До момента хиляда туристи, повечето от които американци, решиха да се завърнат в страните си", заяви директорът на международното летище в Лос Кабос, Мартин Паблос Сасуета. Според него летището ще бъде затворено по-късно днес  заради бурните ветрове и силните дъждове.

Председателят на Асоциацията на хотелиерите в Лос Кабос, Гонсало Франюти, от своя страна посочи, че приблизително 7000 туристи  се очаква да напуснат курорта в следващите часове.

Ураганът, който премина вчера на пето ниво с ветрове, достигащи 250 км/ч, се очаква тази нощ да достигне крайбрежието на полуостров Долна Калифорния, близо до Съединените щати, където властите предвиждат да евакуират превантивно до 20 000 семейства, пише БТА. По пътищата са издигнати прегради, за да се намали движението на автомобили в района, съобщи кореспондент на АФП.

Световен форум на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, който трябваше да се състои днес и утре в Лос Кабос, е бил преместен в  град Мексико заради урагана, съобщиха днес сутринта ОИСР и мексиканското министерство на финансите.

От неделя националната мексиканска метеорологична служба предупреждава мексиканското население за риск от наводнения в ниските територии и от земни свлачища.

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...