Милиони рушвет за сделка край морето..


Бивши министър, губернатор и техни заместници са прибрали милиони евро подкуп за сделка с апетитни терени в Морската градина във Варна, съобщава Moreto.net, като се позовава на представители на граждански организации и на партия “Зелените”. 750 000 евро е бил рушветът за ексобластния управител, 500 000 евро - за дясната му ръка, 1,5 млн. - за министър, и 1 млн. - за зам.-министър, обяви Кънчо Бонев, активист от Обединено гражданско сдружение.
Кънчо Бонев твърди, че информацията му е от служител в Областна администрация - Варна, но няма да го издаде.
Кънчо Бонев от Обединено гражданско сдружение заяви, че подготвителните действия за продажбата са продължили няколко години, през които е изградена сериозна корупционна схема, обхванала представители на общинската, областната и държавната администрация, както и варненски депутати.

Бонев допълни, че според информация, подадена от служител на варненската Областна управа, за подписите, направили сделката възможна, са дадени подкупи, надхвърлящи сумата от 5 млн. евро.

Според него, са дадени рушвети от 500 000 евро на зам.-областен управител, 750 000 евро – на областен управител, 1 млн. евро на зам. - министър и 1.5 млн. евро на министър. Бонев допълни, че не може да конкретизира сумите, които са получили депутатите, както и имената на замесените в корупционната схема служители.

Продадени са 5 парцела за 11,7 млн. лева. Сделката е подписана на 15 юни от бившия губернатор Христо Контров, след като беше одобрена от икономическото и строителното министерство.

“Какви 750 хиляди? Това са глупости, които се говорят. На Бонев някой му плаща. Той все се чуди къде да се вре и е навсякъде където има такива въпроси винаги е на първа линия", контрира Христо Контров.

“Сделката не се финализира при мен. Тя беше финализирана в Агенцията за инвестиции. Преди това тя е преминала през МРРБ, както и през МИЕ. При мен стана само отписването на дадените терени от актовите книги като държавна собственост и стана частна собственост закупена добросъвестно от инвеститор първи клас. За мен лично това е една перфектна сделка, която е в интерес на гражданите на Варна. С нея ще се укрепи брега, ще се направи така, че терена да има европейски вид с хубави мероприятия, които действително да го направят известен курорт”, допълни той. /БЛИЦ

Няма коментари:


Hotels,Holidays,Tickets...